התפקיד של עורך דין לענייני תעבורה הוא לייצג אנשים ,אשר חשודים או נאשמים בעבירות שונות בתחום התעבורה – החל מעבירות פעוטות יחסית כמו למשל נסיעה במהירות מופרזת מעל המותר או חציה באור אדום – ועד לעבירות שנחשבות חמורות יותר כמו למשל חציה של קו הפרדה לבן רצוף, מעורבות בתאונת דרכים, ועוד. השאלה הגדולה היא מתי כדאי לפנות אל עורך דין לענייני תעבורה? האם בכל סוגיה ובכל עבירה או רק בחלקן?
להבין את העיקרון שינחה אתכם
באופן כללי, ברור שכל ייצוג של עורך דין לענייני תעבורה יעלה לכם כסף, שכן עורך הדין טורח לא מעט בנושא. רוב האנשים פועלים לפי הכלל הטבעי שבמידה ומדובר על עבירת תנועה פעוטה יחסית שמסתכמת בקנס ובצבירת נקודות – אזי לרוב הם לא פונים לעורך הדין, אך אם זו עבירה חמורה יותר שמגיעה לדיון משפטי ויש בה עונש מינימום של פסילת רישיון (ולעתים אף יותר מכך – קנסות, מאסר על תנאי, ועוד), אזי כדאי במהירות לפנות אל עורך דין לענייני תעבורה, כי על אף שזה עולה כסף – הרי שהייצוג כאן הוא חשוב וקריטי במיוחד, ויש הרבה מאד דברים אשר מונחים על הכף. בכל זאת, כמובן שיש גם חריגות מסוימות לעקרון הזה.
גם עבירה פעוטה דורשת התערבות
לעתים, אנשים פונים אל עורך דין לענייני תעבורה גם אם מדובר על עבירה שהיא פעוטה יחסית. מדוע? קודם כל אנשים פונים אל עורך דין לענייני תעבורה אם הם חשים שמאשימים אותם על לא עוול בכפם ומבלי שביצעו שום עבירה – ועורך הדין יכול לעזור להם בתהליך ההוכחה. שנית, בהצטברות של עבירות קטנות התוצאה הסופית עלולה להיות בעייתית ואף היא להוביל לשלילת רישיון – ולכן כדאי לעתים לפנות לעורך דין.